onsdag, oktober 21, 2009

Surt sa räven


Här spenderar man tre dagar i Stockholm och missar att Nick Cave uppträder på Chinateatern samtidigt. Fyra timmar innan han ska äntra scenen upptäcker jag detta och ringer förstås desperat och kollar om det finns biljetter. Av tjejen som svarar på min fråga får jag, av hennes glada röstläge, en glad förhoppning. Tyvärr grusas den snabbt, då hon i samma glada röstläge, säger att det är slutsålt.
Och idag läser man i tidningarna att det varit en fantastiskt uppträdande. Spoken word och musik i en skön blandning. Vilken miss!
Annars har de tre dagarna i huvudstaden varit mycket fina. Intensiva då det gällde jobb. Projektet "Det mångspråkiga biblioteket" tog oss till Mångkulturellt centrum, biblioteket i Fittja, Internationella biblioteket på Odengatan, Solidaritetshuset på Söder, Centrum för Lätt läst vid Hornstull och Tal-och punktskrift centralen. Ett fullspäckat men roligt schema.
Kvällstid var det mingel med 20 kollegor från Västra Götaland på pubar längs Vasagatan. Och framförallt väldigt lyckosamma restaurangbesök. EU-projekt är bra ibland.
Den mycket lilla egentid som fanns dagtid spenderades på Söder. Det är en verkligt trevlig del av stan men den kan också bli lite för mycket. För trendigt, för rätt, för hippt och framförallt för lite Göteborg. Jag saknar verkligen goa gubbar mentaliteten när jag går där. Så återigen, Stockholm blir aldrig min stad.

Inga kommentarer: