måndag, oktober 05, 2009

Bäst just nu


För något år sedan fick vi återutgivning av Jim Fords klassiska serverat av det eminenta skivbolaget Bear Family. Nu i höst har vi fått Louie And The Lovers från samma bolag. Och det är verkligen bara att bocka och buga. För det här är musik som absolut inte ska bli bortglömd. Louie And The Lovers är nämligen helt enormt bra (förutom några trötta bluesrock låtar). Killarna i bandet var bara runt 20 år när de mesta av låtarna på plattan spelades in. Det känns helt overkligt.
En blandning mellan Crosby, Stills, Nash & Young och Creedence Clearwater Revival, ungefär så låter Louie And The Lovers. Ser ni göteborgaren L-P Andersson som varit med och grävt fram den här skatten då ska ni gå fram och skaka hans hand och säga tack så mycket. Och titta upp i skyn och säg hej till Lennart Persson som skrivit texten om bandet till skivan.
Det verkar inte finnas några smakprov på varken Youtube eller någon annanstans på nätet mer än detta ställe jag hittade. http://therisingstorm.net/louie-and-the-lovers-rise/. Där kan ni i alla fall lyssna på den fantastiska låten I know you know.

Inga kommentarer: