måndag, oktober 12, 2009

Söderns ros

De första två hotellnätterna, av nio, den närmaste månaden är avklarade. Helsingborg stod värd för familjen och vår mammas 70-års resa. Det är en trevlig stad får man säga och Hotell Elite Plaza med rum med utsikt över sundet var riktigt fint.

Att staden även erbjuder en mycket bra butik vad det gäller vinylskivor är alltid ett stort plus. Roadhouze Records hade väldigt mycket bra som vanligt. Sir Douglas Quintet, Bob Luman, Iggy & The Stooges, Link Wray, Gene Pitney och Warren Smith blev fyndat. Härligt!

Allra bäst, förutom att umgås med familjen, var dock maten på La Petit. Mammas favoritland Frankrike fick oss att välja en fransk restaurang. Och det var ett lyckat val, i alla fall för de flesta av oss. (Tyvärr var ryggbiffen seg för de två som valde den). Min mat var det godaste (och dyraste) jag ätit på många år. Den mustiga tomatsoppan med vitlöksbröd till förrätt var helt underbar. Den var gjord med kärlek. Som huvudrätt blev det oxfilé med pommes. Det låter vanligt och inte så särskilt lyxigt men det smakade helt perfekt. Oxfilé kan bli väl köttigt för min smak men den här biten smälte fint i munnen tillsammans med skönt frästa grönsaker. Och de pommes som serverades var faktiskt de godaste jag någonsin smakat. Sen ska man inte glömma husets röda vin som var så lent och fint på tungan att bara de mest finstämda smaklökarna berördes. Magnifico!

Inga kommentarer: