måndag, januari 31, 2011

"Han är bäst han också"

Faktum är att svenska sportkommentatorer just nu befinner sig på en all time high. Veteranerna Perlskog & Hellgren gjorde just ett storstilat VM. De håller alltid hög kvalitet men frågan är om de inte överträffade sig själva denna gång. Kanske hade det att göra med Sveriges framgångar och en hel drös andra fenomenala matcher med finalen som en perfekt slutpunkt.

Övriga sportkanaler har bra besättning också. Viasatgängets ankare Ola Wenström är väl undantaget. Han borde gå vidare till något mer sensationslystet medium. Men Glenn, Ola, Strömblad och Niklas Holmgren är alla mycket bra på att ge fotbollsmatcherna mervärde. Detsamma gör de på Canal sport. Vem kan klaga på Lasse Granqvist, Jens Fjällström, Anders Fredriksson och Pelle Blom. Kvalitet rakt igenom, enlig mig.

Tv4 har numera också fina fotbollssändningar. Jesper Huusfeldt må vara enögd Zlatan-dyrkare men jag gillar honom. Han är engagerad och har en bra röst. Experter som Birro och Martin Åslund har vissa störiga drag men de har mod. De säger vad det tycker och det måste väl var det en expert ska göra.

Nämner man sportjournalistik så måste förstås hela Svt-sports medarbetare med. Fina reportage av Marie Lehman, Jens Lind och Bernt Lagergren har varit sportmumma den senaste veckan.

Så det är fint att vara fotbolls och allmän sportnörd i dessa tider.

1 kommentar:

Anonym sa...

Håller med dig om att Perlskog och särskilt Hellgren är grymma. Dyra kanaler är jag fortfarande för snål för men håller med dig om övriga. Vill även slå ett slag för Chris Härenstam och Hans Elis Johansson som kommenterade ett perifiert bandy-VM, jäkligt pålästa och kunniga./Micke W