måndag, januari 10, 2011

Rikskuponger, kusar och booze

Frank Andersson – Sanningen om lögnerna

Ska man tro titeln på boken så ska Frank Andersson reda ut alla historier om sig själv i den här boken. Gör han det sanningsenligt så har han levt ett minst sagt händelserikt liv. I alla fall om man ser till udda historier.

Boken inriktar sig inte på brottningen utan väldigt mycket på hans liv vid sidan om. För trots att Frank vunnit 3 VM-guld och ett gäng andra medaljer så är det hans galna levene som folk idag känner till. Och det visar sig att det man hört inte varit så överdrivet, utan snarare tvärtom.

Frank skriver att han hela Ullevi skulle kunna fyllas av tjejer han varit med, han redovisar några osannolika fyllehistorier, bilar avverkar han på löpande band, som pappa är han värdelös, han är helt oberäknelig, sin uppväxt skildrar han som ganska stökig och det mesta härleder han till sin ADHD-diagnos. Han finner ingen ro någonstans. Det finns en rastlöshet som inte går att tygla.

Som självbiografi är boken rätt underhållande. Jag tror kanske inte att allt är sant. Det som ändå gör att man känner viss sympati med Frank är att han inte lever på att utnyttja eller vara taskig mot andra. Självklart har de i hans närhet, särskilt hans barn, inte en vanlig eller särskilt bra pappa. Men annars så verkar det som om Frank är en hyvens kille.

Betyg: GGG

Inga kommentarer: