tisdag, januari 11, 2011

Mother mother, there's to many of you crying

In i det längsta kämpade de. Jag såg hur de började tänka på henne och att ögonen blev vattniga och hur mungiporna började rycka. Sen orkade de inte hålla mot. Båda två lät det komma ut i stora tårar, saknaden efter sin mamma.

L är in London med jobbet så jag och barnen har de trevligt i vår ensamhet. Vi har det faktiskt lite extra mysigt. Men när det är läggdags är det lätt att alla känslor kommer. Vilket förstås är rörande till max. Jag kommer själv ihåg när min mamma var iväg någon vecka när jag var liten. Jag blev sjuk av längtan. Jag minns den hemska känslan ännu.

Annars är det ganska nyttigt att vara ensamstående föräldrar ett gäng dagar i sträck. Att vara pappa känns som om man varit i hela livet fast det bara är nio år. Det känns så naturligt på något sätt. Fast skillnaden blir ganska stor när man är ensam med barnen. Kärleken ökar på något sätt med ansvaret. Det riktigt bubblar upp faderskänslor. Existenstiella frågor kommer flygande från överallt. Är det verkligen jag som sitter med mina två fantastiska barn och läser Monsterboken? Vad har jag gjort för att förtjäna denna lycka? Och så förstås rädslan att det ska hända dem något. Sådana saker tänker jag nästan aldrig på annars.

Självklart har man lika mycket ansvar annars också men känslan att vara ensam med dem förändrar faktiskt ganska mycket. En sak som helt klart är skillnad är att man både ska hämta och lämna på dagis och skola. Det är bara att hylla alla ensamstående som gör det varje dag. Och man ska vara glad att man jobbar på ett ställe där man kan flexa med tiden ganska friskt. Tänk om man skulle stått vid bandet klockan 07.15. Det hade jag aldrig pallat.

Nä, nu är det läggdags. För är det något som behövs för att alla ska trivas är det ordentlig sömn. Att nattsudda som ensamstående är som att simma med näsblod i ett hajvatten. Och vi måste ju vara pigga på kvällarna då grekiska och indiska restauranger ska besökas. För att laga mat skippar vi ofta sådana här dagar. Istället testar vi Majornas matställen. De gör det bättre än vad jag gör.

Inga kommentarer: