torsdag, januari 20, 2011

All rikedom för en kväll

Plura & Carla – Gbg, Pusterviksbaren 19/11 -2011

Överblivna julöl och pingis hemma. Stans bästa hamburgare på Notting Hill. Drinkar på Jazzå. Efter det är vi framme vid Pustervik. Vi är där en stund efter öppning och tycker det ser lugnt ut. När vi kommer upp för trapporna till scenen så visar det sig att det är fullsmockat. Det finns inget att välja på. Det är bara att knö sig förbi så smidigt det går. Efter några armbågar och en del onda blickar står vi perfekt.

Förbandet The Hurdle Brothers är usla. Ibland är det dock bra att se något dåligt och inse att det inte är så lätt att få till musik som brinner. Plura & Carla kanske har valt dem för att de själva ska visa hur det ska låta på riktigt. För det är just vad bröderna Jonsson gör. De visar att musik som innehåller nerv, själ, hjärta och melodier kan få en dryg timme att bli perfekt.

Efter att ha sett Eldkvarn massor av gånger de sista åren så passar det utmärkt att se låtarna i en mer sparsmakad tappning. Texterna kommer ändå mer till sin rätt. Plura & Carla ser tända ut. De spelar och sjunger med en inlevelse som är fascinerande. Man ska tänka på att de i år firar 40-års jubileum som artister.
Huvudet högt, Tennsoldater, Blues för Bodil Malmsten, Mina stjärnor har slocknat, Lilla Sofie, Vägen till paradiset, Barn av sommarnatten, Kungholmskopplet, Jag är det hjärta och Ett hus på stranden, alla dessa låtar framförs med en glöd som jag sällan upplevt. Varje textrad, varje solo av Carla penetrerade hjärtat in till roten. Det var en sådan kväll.

Ibland stör man sig på att konserter inte slutar i tid. Det bästa är ju att gå hem med ett perfekt avslut. Ett hus på stranden var en perfekt avslutningslåt men de borde ändå spelat lite längre. Den dryga timman borde förlängts med tjugo minuter. Det var kvällens enda lilla minus.

Väl hemma igen blev det nattvickning och låtar som passar mitt i natten en vardag i januari 2011.

1 kommentar:

Anonym sa...

En på alla sätt värmande konsert - behövs i vinterkylan.
Härligt att höra texterna så tydligt och att stå nära.

KM