onsdag, april 16, 2008

Roskilde 2008

Dumdristigt eller vågat är frågan efter dagens stora släpp av band? Roskildefestivalen utmanar verkligen sina besökare med att ta dit få säkra kort. Andra europeiska festivaler i sommar skyltar med R.E.M., Counting Crows, Interpol, Foo Fighters, Rage Against The Machine,The Verve, Moby, Bad Religion, Metallica, Beck, In Flames, Editors, Sigur Ros med mera. Band som är allmänt kända och drar en stor publik.

Roskilde kontrar med Seasick Steve, Joan The Police Woman, The Liars, Holy Fuck, Lykke Li och en massa andra mindre band. Artister som allra högst drar ett hundratal besökare om de skulle komma till Göteborg.

Jag beundrar bandbokarna inställning men jag undrar verkligen om de inte varit väl våghalsiga. Personligen är jag helt nöjd. Ett par tre namn till så blir det fullständigt perfekt. Det vore fint med The Hold Steady, något bra punk och rockabilly band och en riktigt bra publikdragare på stora scen. Varför inte Coldplay. Sen hade ju Håkan varit det ultimata förstås.

Nu blir de till att närmare kolla upp den uppsjö av artister som är klara och som man inte hört så mycket på innan. I fjol så hittades många guldkorn på det sättet.

Klara att se redan nu är:
Band Of Horses
Black Mountain
Bonnie Prince Billy
Cat Power
Duffy
Grinderman
Jay Retard
Jay-Z
Seasick Steve
Jose Gonzalez
My Bloody Valentine
Neil Young
Sharon Jones & The Dap Kings
Allen Skov Soulclub
The Hellacopters
The Notwist
Yeasayer
Säkert
The Cult

Inga kommentarer: