tisdag, april 22, 2008


Plura Jonsson - Resa genom ensamheten
Hur går det när en av Sveriges bästa textförfattare ger sig på att skriva en biografi. Jodå, trots vissa brister, så är det en bok att sträckläsa. Ungefär halva boken utgår från det Plura skrev på sin berömda blogg våren 2007. Sedan har han fyllt på med nya texter i samma stil.
Visst finns det något sorts kronologiskt upplägg på boken men texterna och tankarna hoppar fram och tillbaka genom Pluras liv. Inte så konstigt egentligen då saker och ting kan höra ihop trots långt tidsavstånd. Problemet blir på några ställen att samma sak beskrivs på två eller till och med tre ställen i boken. Här hade det gått att redigera bort en del text.
Det är tur att huvudpersonen är så suvurän på att uttrycka sig med hjälp av bokstäver. Annars skulle hans liv och levene lätt kunna bli patetiskt. Nu är det nöje att få ta del av alla eskapader genom Pluras liv. Som läsare får man ta del av makalösa episoder med Eldkvarn, både lycklig och olycklig kärlek, spritens nyckfullhet, sexuell hämningslöshet, kokainexcesser, matlagning, låtskriveri och den ständigt närvarande ensamheten.
Betyg: GGGG

1 kommentar:

Anonym sa...

Suverän med E, som i Surte poängterar den förläste Wernbloom ;)