tisdag, april 01, 2008

Grannar

Varje kväll, då det är läggningsdags, och jag går runt och släcker lamporna så slänger jag en blick mot en grannes fönster tvärsöver gården. Och varje gång blir jag lika besviken. Det är nämligen så att de grannar som jag försöker se har flyttat. För länge sedan till och med.

Vad var det då för speciellt med dessa grannar. Jo, de var väldigt frigjorda med sitt sexualliv. De drog inte för gardinerna och de släckte inte lamporna när de fick till det och det var ganska ofta. Det var inte så att jag (vi) stod och dreglade i fönstret det tillförde mest en spänning i livet. Det var helt plötsligt kul att släcka lamporna som annars mest är jobbigt. Efter att ha sett dem ett antal gånger var det inte synen som lockade utan mer deras uppenbara och oförtrötliga önskan att synas som fascinerade.

När man dagen efter mötte dem på gården så var det nästan att man fick lust att säga till mannen. "Ta av dig strumporna nästa gång, du ser väldigt tysk ut i dem". Mannen var ofta väldigt inaktiv och verkade zappa på tv'n samtidigt som kvinnan höll på så man ville säga "Nu får du väl skärpa dig och ge lite tillbaka också".

Men, som sagt, en dag stod flyttbilen där och de var borta. Nu är det antagligen några andra grannar som diskuterar deras sexliv vid köksbordet.

Inga kommentarer: