torsdag, januari 10, 2008


















Idag har jag börjat vara pappaledig igen. Visserligen bara varannan torsdag nu men från mars varje torsdag fram till sommaren Sen väntar förhoppningsvis en gigantisk sommarledighet också.
Om man jämför hur det är att var hemma nu när barnen snart är 3 och 6 år jämtemot när de var 1 och 4 så är skillanden gigantisk. Det var kul då också men upplägget var helt annat. Då var det mer som ett jobb. Det skulle sovas och ätas vid rätt tider. Barnen kunde inte leka med varandra och var man ute på lekplatserna så var man tvungen att vara på två ställen samtidigt.
Nu är det som att tillbringa dagen med två kompisar. Man bestämmer ihop vad man ska göra och alla blir nöjda. Man får diska i lugn och ro och den finns till och med tid att lyssna på lite musik.
Idag har vi bakat. Resultatet syns ovan. Astrids min speglar inte smaken för den var väldigt god. Nästan, men bara nästan, lika god som min mors bröd. Det är hennes recept. Under bakningen fick vi ringa henne, svärmor och Lena ett antal gånger för guidning. Barnen och jag svalde prestigen och det vanliga uttrycket "kan själv" för att inte behöva slänga den stundtals kladdiga degen i soporna.
Jag längtar till nästa pappadag.

1 kommentar:

Anonym sa...

Själv ska jag snart (april) var hemma med en 9-månaders kille ett par dagar i veckan. Det blir nog mer "arbete" än brödbak och musiklyssning, men jag ser fram emot det ändå.