onsdag, oktober 15, 2008

Veckans (förra veckans) 12 bästa låtar

Gene Pitney - Yours until tomorrow
Dramatisk och storslagen 60-tals musik. En orgie i känslor och lustar att njuta av i 3 minuter. "Tomorrow the real world come crashing down on me" Så passa på. Låten verkar tyvärr inte finnas med Pitney på youtube men en skön soulversion av Irma Thomas är väl värd att lyssna på.

Bob Dylan - Red river shore
Nya Dylan skivan i bootleg serigen kommer bli en följeslagare i höst. Det finns nog ingen artist som har så här mycket guld i garderoben. Till och med livelåtarna på skivan är fenomenala. I mångt och mycket är det en textskiva och ingen är då bättre än Red river shore.

Jose Feliciano - Ain't no sunshine
I många skivbackar hittar man Feliciano skivor billigt. Han var ju riktigt stor här i Sverige under 70 och 80-talet. Hittar man rätt skivor så finns det väldigt många fina låtar. Det spelar ingen roll om han gör covers på Beatles, gamla soullåtar eller gör sjunger eget. Han har en känsla som inte går att motstå. Ain't no sunshine är det iofs närmast omöjligt att misslyckas då det är en av världens bästa låtar.

Jackie Moore - Precious precious
Soul med gospeltouch som inte går att motstå.


Barbara Lewis - Someday were gonna love again
Det skulle vara tvunget att binda fast armarna för att inte veva igång dem när den här låten spelas. Fast jag tror att jag skulle vara minst lika säker som utbrytarkungen Houdini om jag skulle vara fastknyten och Barbara Lewis röst skulle börja låta do-doo-doo-doo-do-de-de-doo.

Johnny Thunders - It' not enough
När Thunders spelar låter det som precis allt kan falla isär när som helst. Men det är också det som är bra. Det finns många obehagliga klipp med honom där han är så påtänd att han ser förskärcklig ut. Allt som oftast låter det ändå bra. Ibland till och med fantastiskt.

Flaming Groovies - Shake some action
Vinylfynd i Malmö på en av 70-talets skönaste rockplattor.

Dave Edmunds - Almost saturday night
Producent för bandet ovan var Dave Edmunds. Den här låten är en fantastisk start på en lördagkväll. Ni måste testa. Faktsikt bättre än John Fogertys orginal. Låten har för övrigt varit en favorit sedan jag var 8 år så den framkallar alltid gamla minnen.

Dee Clark - Raindrops
Den här typen av musik tröttnar jag aldrig på.

ZZ Hill - Love is so good (when you're stealing it)
Herregud vilken låt. Den gör i alla fall mig knäsvag. Även den från vinylfynd i Malmö.

Leonard Cohen & Sharon Robinson - Boogie street
Faktiskt den låt som följt med mig mest sedan den fantastiska spelningen. Robinsons röst är en av de bästa jag hört. Och texten, den är makalös.

Eldkvarn - Barn av sommarnatten
Vänta bara tills den här dängan finns att höra.

Inga kommentarer: