tisdag, november 04, 2008

Spiritualized & The Ikons - Gbg, Trägårn, 4/11 -08



Jag börjar med det sista först. Det fyra avslutningslåtarna på Spiritualized spelningen var fullständigt knäckande bra. Vad ska man säga om de fyra låtarna.

She kissed me (it felt like a kiss)
Har man läst tidigare texter på bloggen så vet man att det här är en aktuell favorit. En stenhård rocklåt med ett sväng som bara det här bandet får till. Sen är texten absolut klockren.

Come togheter
Bandets kanske bästa låt. Nu i en utmärkt tappning där gospel och garagerock sammsas om utrymmet.

Take me to the other side
Klassisk Spacemen 3 låt. En av alla tiders bästa låtar levererades med öronbedövande volym.

Oh happy day
Den gamla gospellåten var en perfekt avslutning.

Övriga spelningen då? Jo, den var nästan lika bra den. Nya och gamla låtar omvartannat. De två gospelsångerskorna gjorde ovärderliga insaster i låtar som I think I'm in love, Lay back in the sun, Soul on fire och Shine a light. Menas gitarristen strålade mest i låtarna Walking with Jesus, Sittin' on fire och Death take your fiddle. Men självklart är Jason Pierce den som ska hyllas mest. Vilken låtskrivare.

Förband för kvällen var The Ikons från Gbg. Ett band som visade sig vara alldeles utmärkt. Långa monotona låtar, mestadels instrumentala. De hade något och jag skulle gärna se dem igen.

Jag avslutar med det första sist. Uppladdningen på 7:ans ölhall var lite för kort men ändå mycket trevlig. Det är ett schyst ställe om man ska ta en öl i centrala stan.

Inga kommentarer: