onsdag, november 26, 2008



105 av 1001 album

Jimi Hendrix - Axis: bold as love (1967)

Bara några månader efter Hendrix första album Are you experienced så kom den här plattan. Om man tänker att Hendrix haft 25 år på sig att skriva låtar till första skivan så hade han ny fyra månader. Resultatet blir därför sämre. Hendrix är fortfarande helt egen och hans gitarr glöder i vissa låtar och hans lite släpiga röst gillar jag alltid. Men det finns många låtar här som jag inte sätter på repeat.

Fast hans kanske allra bästa låt finns på Axis: bold as love. Det är förstås den ljuva Little wing. Från det välkända introt till slutet så är det en mycket vacker låt. En av de vackraste som gjort med en elgitarr faktiskt. Att den tydligen är tillägnad Jimis mamman gör den bara ännu bättre. Andra artister som försökt att ge sig på den borde ge upp. Det finns ingen som kan låta så här mer än Jimi Hendrix.

Betyg: GGG

Favorit: Litte wing

2 kommentarer:

Anonym sa...

Håller med, Mattias. Det är en underbar låt med ett fantastiskt gitarrintro. Trumspelet går heller inte av för hackor - lyssna på breaket mitt i låten. Det du! Jag är ingen Hendrixfan, men en sådan här låt får man inte missa.

/Svenskläraren

Anonym sa...

Helt rätt, trumspelet är fantastiskt. Mitch Mitchell borde ha nämnts, särskilt som han gick på bort för någon månad sedan.