torsdag, april 08, 2010

Musik Non-Stop

Ella har Håkan Hellström med sig från modersmjölken och kanske kan man säga att han är hennes första favorit inom musiken. Det fanns en liten ansats till att Charlotte Perreli blev en favorit med låten Hero för ett par år sedan men sedan var hennes album genomuselt så det blev inte mer Men ska man gå efter hennes egna vilja så blir ändå den första egna stora idolen Hannah Montana. Hennes musik spelas just nu dagarna i ända. Spotify och cd-spelaren är inte längre självklart mina ägodelar.

I förra veckan så var det en liten notis i GP att Miley Cyrus tröttnat på att spela Hannah Montana. Detta innebar dramatik. Ella ringde till en klasskompis och utbrast "Har du hört nyheten". Det är redan en klassiker i min värld och verkligen en brytpunkt. Jag tappade nästan hakan när jag insåg hur stora tjejerna (Ellas kompiar) är som man följt sedan de var blöjbarn.

Nu är det ju så att Ella har en lillasyster och nu har även Astrid blivit Hannah Montana tokig. Så när jag skulle vara snäll och ge Astrid en plansch, Ella har redan fått massor, på Hannah för ett par dagar sedan så bröt Ella ihop. Dels för att det allmänt är jobbigt att ha en lillasyster ibland och dels för att just den planschen var såååå mycket snyggare än alla hon hade. Ibland är det knivigt att vara pappa.

Hur bra är det då att ha Hannah Montana som idol? Ganska bra, tycker jag. Tv-serien är visserligen inget vidare men den är rätt harmlös. Musiken däremot är helt okej för att vara riktad mot barn och ungdomar. Det finns många låtar som jag utan problem kan dansa runt till i lägenheten.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har läst dina inlägg ibland. Du är faktiskt en riktig duktig skribent. Hoppas att du är lika bra i triatlon i sommar i prästbolet.
Prova och sök på följande ( Mats Paulson + Håkan Hellström - Visa Vid Vindens Ängar ) på youtube. Där gör Håkan en otroligt upprädande på skansen samtidigt som ha hyllar och släpper fram låtskrivaren Mats. Det är mitt favorit klipp. Vilka känslor och inlevelse.

MVH Peder Rackeby

TS sa...

När jag läser det här inlägget inser jag att även om vi fått barn med inte alltför många år ifrån varandra är de just nu i helt olika stadier. Jag har ärligt talat ingen aning om vad du skriver om i det här inlägget (artisterna, musiken, tv-programmet ...) och det är fascinerande.

Mattias sa...

Peder: Håkan är kung i vår familj. Kollade in klippet och håller med dig, fantastiskt bra och rörande.
Tack för de fina orden och jag ligger i hårdträning.

T: Ja, man förvånas vad mycket som händer hos barnen i olika åldrar. Och om två år fyller vi 40 vilket också är rätt märkligt:)