lördag, september 27, 2008


She - Mässa med Emmylou Harris tema - Gbg, Annedalskyrkan 26/9 -08
Allra först. När kollekthåvarna går runt i kyrkan så tänker jag alltid på min kusin Göran. För många år sedan så skedde nämligen det oförglömliga att han ville ha växel tillbaka från håven. Han tyckte det var för mycket att ge en hel sedel och ville ha lite mynt tillbaka. Det är klassiskt och säger lite om gudfruktigheten i vår släkt.
Annedalskyrkan är en väldigt stor kyrka och kvällen till ära är den sprängfylld. Flera hundra får tydligen vända i dörren. I efterhand tycker jag väldigt synd om dem då de gick miste om en magnifik musikupplevelse.

Ane Brun, Ebba Forsberg och Anna Stadling tolkar nämligen Emmylou Harris på ett alldeles utmärkt sätt. Alla tre har rösterna för att klara av det, Stadling med sitt traditionella countrytwang, Forsberg med sitt djup och Brun med sin egensinnighet. Tillsammans med bandet, som var lysande, och den kyrkliga akustiken så blir det mycket stämningsfullt.

De flesta av låtarna var hämtade från Emmylou Harris senare år. Och då särskilt från skivan Wrecking ball. Låtar som The orphan girl, Deeper well, Where will i be och All my tears framfördes med bravur. Ane Bruns tolkning av All my tears var en av årets bästa konsertögonblick.

Som avslutning och extranummer sjöng alla tre två Gram Parsons låtar. Herregud vad bra det blev då. Känslan i She och In my hour of darkness hördes nog ända till Gram uppe i himlen. Vi som satt i kyrkbänkarna tackar både honom och alla inblandade för en fantastisk kväll.

Inga kommentarer: