lördag, september 20, 2008


88 av 1001 album
Pink Floyd - The Piper At The Gates Of Dawn (1967)
Visst är det spännande med knäppskallar som gör musik. Roky Erickson och Daniel Johnston för att nämna två. Syd Barrett var väl en av de allra knäppaste men han gjorde för mig totalt obegreplig musik. Pink Floyds debutalbum kan jag visserligen få tummen upp för modet att göra något nytt men musiken och texterna är faktiskt för mig helt värdelösa. Skivan kan ibland kallas den första space-rock skivan. För mig innebär den termen ett montont och trippigt sound som flyter på som en våldsam men ändå len vind. The Piper at the gates of dawn har inget av de dragen. Den är bara extremt jobbig.
Jag har i ett par veckors tid dragit mig för att lyssna igenom hela skivan. Något jag lovat mig själv att göra med alla 1001 album. Samtidigt var jag lite lite nyfiken om skivan verkligen var så illa som jag kom ihåg den. Jag kan nu konstatera att så var fallet. Vem kan gilla det här på riktigt.
Betyg: G
Favorit: Lucifer Sam

1 kommentar:

Anonym sa...

Håller med dig. Det här är inte i närheten av Pink Floyds "bra" skivor. Det här är indieposörernas favoritalbum med Pink Floyd. Det är nästan lite gulligt. / Anders