söndag, september 14, 2008



The Methadones & The Groovies - Gbg, Henriksberg 13/9 2008


Från Chicago kommer det sköna punkrock bandet The Methadones. Allt de gjort är inte bra men samlar man ihop deras bästa låtar får man en fullsprängd skiva med svängig och energifull punkrock.


På Henriksberg var vi väl bara 40 stycken som stod framför scenen. Lite trist att det var så få men det blev ganska bra spelning ändå. Vi som stod där gillade det desto mer.
Sångare Dan Schafer var rätt berusad men han klarade av att spela. Blicken var dock inte helt klar (se bilden nedan). Då jag stötte på honom innan konserten för att prata lite så slog han mig i berusning enkelt (ni får själva bedöma om det var enkelt, se bilden nedan). Fast han var trevlig och lovade att de skulle spela Under the skyline och Heart of the city som jag önskade. Jag var lite osäker på om han skulle komma ihåg det men visst kom de låtarna. Det var fantastisk och stå en meter från scenen och få kroppen genomborrade av så vassa rocklåtar.
Förband var The Groovies från Luleå. De hade ganska stora The Hives komplex men det lät väl ändå hyfsat. Särskilt gitarristen hade knopat ihop ett gäng fina riff.

Inga kommentarer: