fredag, mars 14, 2008


22 Pistepirkko + Chris Bailey - Gbg, Sticky Fingers 13/3 -08
Det är inte samma chock som att se dem första gången och det är inte samma extas och eufori som de tidiga spelningarna men 22 Pistepirkko är fortfarande ett av de mest orginella och coola banden som finns.
Som jag befarade var det ganska tunnt med publik. De som fanns på plats var desto mer fanatiska så bandet kände sig nog välkomna. Senaste skivan är ingen av deras bättre men live fungerar det utmärkt. De har ju en oändlig låtskatt att ösa ur. Nyckelpiggorna såg ut att trivas på scen och bjuder på en lång spelning med mycket från senaste plattan men även en hel del godbitar. Bäst var Texacson, Onion soup, Don't say I'm so evil, Frankenstein, Hong Kong king och Quicksand.
Uppvärmare var Chris Bailey från det legendariska bandet The Saints. Ensam med akustisk gitarr leverarede han sköna låtar, många covers. Men han hade det inte lätt då nog ingen var där för att titta på honom. Visst fick han applåder efter varje låt men undrar hur det känns att ha varit med och startat punkvågen och gjort klassiska låtar som I'm stranded och nu stå och sjunga Ring of fire som en enkel trubadur.

Inga kommentarer: