torsdag, augusti 14, 2008





78 av 1001 album

Buffalo Springfield - Again (1967)

For what's it worth är en av det sena 60-talets bästa låtar. En odödlig klassiker. Bakom den står Buffalo Springfield. Den är med på deras debutskiva. Det här är deras andra skiva och den innehåller ingen lika klockren hit. Men Again är lite jämnare och visst finns det mycket bra musik här.

Medlemmarna Neil Young, Stephen Stills och Richie Furay bråkade tydligen en del om vems låtar skulle få vara med på plattan. Själv tycker jag klart mest om Neil Youngs låtar även om han skrivit massor av låtar som är ännu bättre efter det här. Det märks att han söker efter sin stil. Stephen Stills gör bra låtar men har en röst som jag aldrig gillat riktigt. Den är lite för raspig för låtarna. Richie Furays låtar är fint lågmälda lägereldsvisor. De är inte alls dumma.

Skivan är trots att jag inte gillar allt en milstolpe i musikhistorien. Mixen av folkmusik, rock, country som de skapade på californiskt flumvis var alldeles egen. Ett skönt klipp finns här. http://www.youtube.com/watch?v=qEqLh4-Ouck&feature=related

Betyg: GGGG

Favorit: Mr Soul

Inga kommentarer: