måndag, december 10, 2012

Årets album 2012 plats 33


M.O.T.O. - No Sleep 'Til Turku

Varje år gör man nya upptäckter som man missat tidigar. Förra året var det M.O.T.O. Paul Caporino som är mannen bakom namnet är som tur är produktiv så även i år har han givit ut ett album. Som synes på titeln så är det inspelat i Finland.

No Sleep 'Til Turku når inte upp till förra årets skiva eller några av hans tidigare klassiker. Men jämför man med nästan allt annat som kommit ut i punkgenren under året så är det här bland det bästa. Och det är egentligen fel att kalla skivan punk. Det är enkel lo-fi rock n roll med massor av melodier. Sen hörs det att det är inspelat snabbt utan att medmusikanterna riktigt är med i matchen. Inte för att det spelas falskt utan för att det spelas lite väl säkert och återhållsamt sina stunder.

Även om ingen låt från den här skivan spelades under årets Roskildefestival så måste M.O.T.O. det ändå nämnas. För det går inte att slå bort att efter lyssnandet av den bland-cdn och spelningen på Henriksberg förra året så ser jag med väldigt snälla ögon och varmt hjärta på bandet.

Inga kommentarer: