torsdag, december 13, 2012

Årets album 2012 plats 30


Dan Vapid and The Cheats - S/t

Aldrig har jag mött någon som haft en sådan spritandedräkt som Dan Schafer. Det var när hans förra band The Methadones spelade på Henriksberg 2008. Ljudvolymen var hög när djn spelade punk innan spelningen så för att höra vad han sade i baren så var man tvungen att luta sig riktigt nära. Ett oförglömligt minne faktiskt.

Gör man ett blandband av de bästa låtarna med Methadones så får man lätt ett par timmar riktigt bra punkrock. När Dan lade ner bandet och istället bildade Dan Vapid and The Cheats så tänkte man kanske att han gör något annorlunda. Men det här låter det ungefär likadant. Och det är inte konstigt då det är fjärdedelar samma band.

Som vanligt är det lite ojämt över en hel skiva när Dan Schafer är i farten. Ibland blir det lite för snällt och melodiöst. Men helt klart finns de två punklåtar jag lyssnat mest på i år med på denna skiva. Det är också de låtar som mest låter som Methadones. Låtarna det handlar om är What do you wanna do tonight och Die trying. Perfekta låtar som jag vet att jag aldrig kommer att tröttna på.

Inga kommentarer: