söndag, december 20, 2009

Årets album 2009 plats 8

King Khan & The BBQ show - Invisible girl

Skulle man bara se bilder på de två medlemmarna i bandet, Mark Sultan och King Khan, skulle man snabbt kunna avfärda dem som två knäppgöckar som säkerligen inte låter något vidare. Men mer fel kan man nästan inte ha. För King Khan & The BBQ show leverar alltid den mest kärleksfulla hyllningen till gammal garagerock, doo-wop och hederlig rock n' roll.

Hela skivan är fullpackad med kalaslåtar som rockar skiten ur det mesta från 2009. Och det lyckas alltså ett band med endast två medlemmar. På skivan finns tolv låtar. Alla skulle med lätthet platsa på någon av de kända nuggets boxar som finns om gammal garagerock. Några låtar från Invisable girl skulle till och med dominera en sådan samling. Vilket i min värld betyder att det är låtar som är fantastiska. Jag kan helt omöjligt sitta still under Animal party, I'll be loving you och Trying för att bara nämna tre exempel.



1 kommentar:

Jocke 13 sa...

Tycker det mesta King Khan pysslar med tillhör det bästa av nutida musik. The Spaceshits var ju svängiga, så klart det blir svängigt när KK & BBQ rockar ihop. KK har svarat på 5 frågor om sin influenser här