torsdag, mars 26, 2009

Eldkvarn - Barn av sommarnatten

Som alla vet så gillar jag Eldkvarn väldig mycket. De spelas så mycket hemma att barnen kan en hel del av låtarna. Och jag måste säga att jag sällan är så glad som när Ella och Astrid dansar omkring till Eldkvarn eller Håkan. Jag brukar ansluta genast och sen står vi där i vardagsrummet och bara öser.

Ett litet problem har dock uppstått med just den här låten, Barn av sommarnatten. Ella har fått för sig att ändra texten. När Plura sjunger "sommarnatt sommarnatt" så sjunger Ella "pappas snopp pappas snopp". Ella har nu lyckats få med sig övriga familjen och det är faktiskt så att jag ibland nynnar fel ord också.

Däremot nynnar jag inte vidare när Ella fortsätter textutvikningen. Hon är förstås för liten att förstå vad hon egentligen sjunger men det blev lite pinsamt när hon glad skulle berätta och sjunga sin egenkomponerande text för sin bästa kompis mamma. Efter att hon sjungit "pappas snopp pappas snopp" fortsätter nämligen hennes text något mer grovt "sprutade ketchup..." Jag kommer inte ihåg var hon fick den textraden ifrån men den känns inte direkt passande.

Kompinsens mamma undrar nog vad vi är för några. För någon månad sedan skickade jag nämligen iväg ett mms som var ämnat till L men hamnade hos kompisens mamma då hon har samma namn. Jag och barnen skulle vara lustiga och jag tog ett kort när de visade rumporna och skickade. Det var ju egentligen rätt harmlöst när det bara var barnens bara rumpor men min skulle lika gärna kunna varit med. Mooningen skulle på ett tydligt sätt visa vad vi tyckte om deltävling 2 i Melodifestivalen.

För övrigt har det hänt något med Ella. Jag har knappt hängt med, hon är ju stor. Det är fullständigt fantastiskt att en 7-årig dotter. Småbarnsåren är ju roliga men också slitigare på ett helt annat sätt. Nu cyklar man ihop till fotbollsträningar, dansträningar och annat kul ihop. Leken med kompisar efter skolan, som sker nästan varje dag, sköter de mestadels själva. Vilket innebär att man för första gången på sju år ibland kan hitta tid att sätta sig ner och ta det lite lugnt när man kommer hem från jobbet. Det är verkligen något jag saknat.

4 kommentarer:

nahoJ sa...

Hej Mattias. Tänkte bara hojta till och säga att vi lagt till din blogg i vår länksektion.
Johan / www.majorna.nu

Mattias sa...

Jaha, det var lite snoppbloggande som behövdes för att man skulle upptäckas. Kul att hamna på den ståtliga majorna.nu sidan.

Andreas sa...

Dans, mms och sprutande ketchupsnoppar är precis vad jag gillar att läsa :) Härligt att höra hur mycket melodifestivalen engagerar i de svenska hemmen. Att det kan skapa sådana krafter att de skickas nakna rumpor kors o tvärs skulle Christer Björkman se som ett bra betyg. Grattis till majorna.nu

anders sa...

"Pappas snopp sprutade ketchup" är är en lysande textrad i mina öron. Poesi! Tack för garvet!