fredag, mars 06, 2009

The Bronx - Heart attack american

Mindre än 24 timmar efter hemkomst från Glasgow åker man på en rejält jobbig influensa. Men det har ändå gott ganska bra då man har tackat sin lyckliga stjärna att man inte fick sjukdomen när man var där. Och så har man ju haft en räcka härliga minnen att tänka på under sängliggandet.

Att lyssna på The Bronx kändes kanske inte så angeläget under febern och den gnolande huvudvärken. Ni förstår det efter ha sett filmklippet va? (Det är jag som filmat). Men känslan från spelningen i Glasgow och den engergi den frambringade finns kvar i kroppen ännu. Även förbandet Fucked Ups bulldozer musik brännmärkte mig. Att få en kram av en 130 kilos sångare badande i svett efter spelningen kändes mer än rätt.

Sen finns även andra kvällars minnen där. Shaun Ryders dj-set på klubben Firewater, glasgowbandet The Tenemants briljanta spelning på The Box och The Twilight Sads fantastiska musik spelandes på flera pubar.

Det finns självklart också en massa minnen som inte är musikrelaterade. Vårvärmen, maten, människorna, dialekten, stadsdelarna, parkerna, sängen, det lokala biblioteket, bokhandlarna, vinet och bara den allmäna känslan att göra vad man vill några dagar tillsammans med den man älskar.

Glasgow, vi kommer ses igen.

1 kommentar:

Andreas sa...

Lät som ni hade det jäkligt gött. vilket galet klipp dessutom. diggar du verkligen den musiken? Men håller med, vilket ös! Ha de gott.