söndag, januari 04, 2009

Veckans bästa låtar

Loney Dear - Airport surroundings
På Loney Dears myspace ligger en låt från kommande plattan Dear John. Det känns som om Emil Svanängen tagit ytterligare ett kliv framåt. Om hela skivan håller den här standarden så blir den senstationell.

Anna Ternheim - Summer rain
Last summer was mad remember the rain, I know people complained, I had something else in mind, Not the sound of rain against my window pane, All I could hear was you, Hammering in my head

Gram Parsons - A song for you
Jag håller just nu på och läser en biografi om Gram. Ända sedan jag hörde hans röst för första gången så finns han nära mitt hjärta. A song for you är en av tidernas bästa kärlekslåtar.

Greenhornes feat Holly Golightly - There is an end
Jim Jamuchs film Broken flowers med Bill Murray bör alla se. Som avslutning får man den här underbara låten.

Jerry Lee Lewis - Whole lotta shakin' goin on
Efter att ha läst den utmärkta biografin Skärseld om Jerry Lee Lewis inser man han att han är en total galning. Musikmässigt har en ett sällan skådat sväng vare sig det gäller rock n roll eller country. Faktum är att man kan kolla på alla de klipp som finns med Whole lotta shakin' goin on på youtube och älska varenda ett. Ett av de allra bästa är det här med Keith Richards på gitarr. Två giganter som vet hur man får till ett groove.

Linda Rondstadt - Tumblin dice
Programmet med Jill Johnson från Nashville innehöll sköna bilder på ställen som vi besökte för snart 10 år sedan. Jills egna musik blir oftast i slutändan alltför polerad. Synd då man hörde vilken bra countryröst hon hade när de spelade akustiskt. Bäst i programmet var hennes val av favorit. Det var den här.

Mink DeVille - Love & emotion
Tänk att fått höra den här sättningen av Mink DeVille live.

Willy DeVille - You just keep holdin' on
Han har gjort sig bra över de lediga helgerna DeVille.

Inga kommentarer: