torsdag, februari 01, 2007

Veckans 3 bästa låtar

Trentemoller - Nightwalker
"Music is a big prayer" säger en röst precis i början av låten. Sedan går det en stund och en annan röst säger "I love this music". Därefter är det instrumentalt. Det är elektronisk dansmusik som passar bra att lyssna på hemma. Dansken Trentemoller ryktas komma till Roskilde i sommar. Är man i rätt stämning kan det bli något extra.

Ian Broudie - Smoke rings
Den gamle Lightning Seeds sångaren släppte en suvurän soloplatta för något år sedan. Man kan säga att det låter som ett nedtonat Lightning Seeds med lite vemodigare anslag. Ungefär som en blandning mellan Go-Betweens och Lloyd Cole. De är inte många artister kvar på den här grenen av popmusiksträdet känns det som.

Docenterna - Peppar och salt
Joppe Philgren har något sådär oemotståndligt orginellt över sig. Hans band har något eget också. När den nya samlingsskivan hamnade på mitt bord så kom jag ihåg att jag gillade den här låten för länge sedan. Det visar sig att den sitter där den ska fortfarande. Joppe, som numera sitter i kunskapskanalen och leder tv-program får gärna ge sig ut på vägarna igen. Det vore kul att se deras jangliga pop på något mindre ställe.

Inga kommentarer: