onsdag, februari 07, 2007

Veckans 3 bästa låtar

Shooter Jennings - Gone to Carolina
Sydstatsrock var en benämning som kom fram på 70-talet. Det enda bandet ur den vågen som jag fallit ordentligt för är Lynyrd Skynyrd. En som på ett finfint sätt förvaltar deras arv, i alla fall i den här låten, är countrylegenden Waylon Jennings son Shooter. Efter att ha sett några klipp på bandet blir man lite fundersam. Det blir liksom lite för mycket av det goda. Den här låten har de dock fått till perfekt.

Lucinda Williams - Come on
På måndag släpps den nya plattan West av Lucinda Williams. Ska man dömma av den här låten så är den minst lika bra som hennes bästa, Car wheels on a gravel road. När Come on kom på webbradion på jobbet så var det bara att släppa all katalogisering och bara lyssna. Vad underbart det är när låtar framkallar rysningar i ryggraden. Det är en av de bästa känslorna jag vet.

Kathleen Edwards - Independent theif
Ett annat webbradio fynd. Det är förödande för arbetet att hitta kanaler som spelar bra musik hela tiden. Å andra sidan är det ju mitt arbete att hänga med på vad som händer i musikvärlden. Det här är ganska enkel singer-songwriter rock men det har ett flytt som jag gillar. Kanadensiskan Kathleen Edwards sjunger också med stil.

Inga kommentarer: