onsdag, december 22, 2010

Årets album 2010 plats 4

The Parting Gifts - Strychnine Dandelion

Förra året tog Greg Cartwright två topp fem placeringar på årsbästalistan. Överst då hamnade hans band The Reigning Sound. I år har det bandet inte släppt något nytt men självklart kan Cartwright inte hålla sig från att ge ut skivor. Det som sett ljuset är hans samarbete med Coco Hames från The Ettes som går under namnet The Parting Gifts.

Albumet Strychnine Dandelion är väldigt mycket Greg Cartwright. Det är garagerock med helt fantastiska melodier, texter, sånginsatser och gitarrspel. Kanske ligger lite mer fokus på att få till ett 60-tals liknande sound med The Parting Gifts än med hans andra projekt. Jag vet inte riktigt varför men jag får verkligen härliga rysningar av Cartwrights röst. För mig är han den bästa vita soulsångaren som just nu finns bland oss.

Skivan kanske har något spår för mycket och Coco Hames låtar är inte riktigt i paritet med Cartwrights material. Men hennes låtar och sånginsatser gör verkligen inte bort sig.

Låten Hanna ser jag som något av det bästa Greg Cartwright gjort. En låt som är perfekt i varenda detalj. "Now my ramblin's done, you was the only one, now I'm coming home, coming home to you"



Inga kommentarer: