onsdag, december 22, 2010

Årets album 2010 plats 2

Håkan Hellström - 2 Steg Från Paradise

Att Håkan skulle göra det igen var inte helt givet. Någon gång måste det komma en dipp. Kanske inte för att han gör sämre skivor utan för att man själv inte är i samma fas. Förhandsinformationen om att skivan skulle innehålla förstatagningar och att Madchester-scenen skulle vara en stark influens lät oroväckande och spännande på samma gång.

De tre första låtarna hörde jag lösryckt innan skivan släppts. Först River en vacker dröm på Way Out West, sen singeln Saknade te havs och sist Man måste dö några gånger innan man kan leva på radion. Bra låtar alla tre men inte det lilla extra kändes det som. Men allt blev annorlunda när skivan släpptes.

2 Steg Från Paradise är helgjuten i albumformat. När man hör de tre låtarna som jag nämde ovan så växte de direkt när de kom i sitt sammanhang. Plattan måste vara den jämnaste som Håkan släppt. Sen finns det några toppar med Dom där jag kommer från, Shelley och Du är snart där. Just i avslutningsspåret hör man också att det här inte är slutet på Håkans karriär. Han kommer gå vidare och jag följer efter.







Inga kommentarer: