söndag, november 25, 2012

The Kind of Man I Am


- Pappa du köper skivor för 1200 kronor och mamma har bara 75 kronor kvar på sitt konto. Så står Ella och säger precis när jag hittat 17 härliga countryskivor på Bengans. Han som tar betalt ler lite men vill gärna ha mina pengar och de får han förstås. För det är dags att lära Ella att musik är viktigare än mycket annat.

Att gå vinylsläpp har jag egentligen slutat med. Det är för psykiskt påfrestande att se andra gå iväg med skivor jag vill ha. Det är ju ett lotteri vilka skivbackar som man själv hamnar vid. Men eftersom jag och Ella ändå skulle passera Bengans vid denna tidpunkt så är klart att det var värt ett försök.

Samma gubbar, det är bara gubbar, som när jag för 3 år sedan var på något liknande stod i kön. Det allra mest komiska är när dörrarna öppnas. Skivbackarna är längst bort i lokalen. Alla tycker nog att det är lite pinsamt så till en början går alla vanligt, sen ökar stegen raskt och de sista 20 metrarna springer alla för att för sig en egen back. Det är varje gång världens roligaste sketch i mina ögon.

Som alla förstår hade jag tur denna gång. De backar jag fick var fulla med gammal countrymusik. En genre som kanske inte är den hetaste bland dessa gubbar, de vill mest ha jazz och soul, men det är en genre som jag älskar till max.

Så nu väntar timmar då nålen spinner fint mot 60-tals album av Waylon Jennings, Loretta Lynn, Hank Thompson, George Jones, Charlie Louvin med mera.

Som fotnot kan också nämnas att L har mer än 75 kronor på sitt konto.


Inga kommentarer: