söndag, mars 11, 2012

Äntligen



Efter en oerhört rafflande final stod vi slutligen som segrare i Minilirarcupen. Under ordinarie tid så var det en jämn match där vi hade flera vassa chanser. Men 0-0 stod sig tiden ut. Därefter var det förlängning i 5 minuter. Då möts man tre mot tre utan målvakt. Osannolikt nog slutade även detta 0-0. Vi skapade klart mest chanser men kunde lätt kunnat åkt dit på en kontring också.

Så det blev alltså straffar. Fem tjejer i varje lag. När båda lagen lagt fyra straffar var stod det 2-1 till Kållered. Deras tjej har chansen att avgöra matchen genom att sätta sin straff. Spänningen är hemsk. Hon tar sats, bollen får bra fart men vår målvakt får upp händerna och räddar. Nu måste änså Ella, som är vår sista straffläggare, göra mål för att vi inte ska förlora. Det är nästan så man inte vågar titta. Och visst är det alltid lite extra pirrigt när det är ens egna dotter. Hon tar sats, får en riktigt bra träff på bollen som susar in över Kållereds målvakt och in i mål. Matchen lever.

Nu vidtar utslagsstraffar. Alltså en och en i taget. I första rundan missar båda lagen. I omgång nummer sju faller dock avgörandet. Först gör vår målvakt Nathalie en bra räddning sen är det också hennes tur att lägga en straff. Som alla förstår går det i mål. Den är hårt slagen i målvaktens högra hörne. Jublet som fyller hallen är helt underbart!

Inga kommentarer: