söndag, februari 13, 2011

There's something over the hill I gotta see

Lilla Torgs Seriemagasin & Vinylskivor ruinerar mig. Vid varje besök i Malmö så skinnar de mig på mina sista slantar. Men vad ska man göra när man hittar så mycket man vill ha. Det största fyndet på denna resa var ZZ Hills skiva The best thing that's happened to me från 1972. Soul av bästa sort.

Malmö växer mer och mer ut till en favoritstad. Stamstället Hotell Baltzar har mysiga rum och en fantastisk frukost. KB och Viktoriateatern är spelställen av världsklass. Folk & rock är en skönt gammal hederlig skivaffär. Stadsbiblioteket ligger bra till för att slinka in på och solen i lördags bjöd på skönaste vårkick.

Något mer om konserten som resan handlade om. Uppvärmare Andi Almqvist var klart mycket bättre ensam med gitarr än på sina skivor. Där han i mina ögon lidit av stora Tom Waits komplex. Nu fungerade han som ett bra förband.

Att sedan stå tre meter från Mark Lanegan och höra han sjunga var förstås magiskt. Spelningen var ju ihop med Isobel Campbell så det var låtar från deras tre gemensamma skivor som spelades. Sättningen var akustisk vilket passade utmärkt. Marks pondus röstmässigt och som person är slående.

Några covers spelades. Bland annat Townes Van Zandt låtarna Snake song och No place to fall. Är det någon som ska göra dem rättvisa så är det Mark. Även så med Ramblin man, Hank Williams klassikern.



Efter spelningen dök Mark upp och signerade skivor. Han verkade oväntat nöjd med livet. Många var vi som var framme och tackade för all musik. Som vanligt känner man sig som en nioåring i väntan på Amy Diamond, men känslan är härlig när man kan tacka någon för något som betyder så mycket.

Inga kommentarer: