fredag, november 23, 2007



58 av 1001 album

Beatles - Revolver (1966)

Beatles har många album med på listan. Det är lätt att förstå då man hör hur de utvecklats från skiva till skiva och framförallt hur man hör hur andra grupper följer varje litet musikalistk steg The Fab Four från Liverpool tagit.

Revolver har samma innehåll som de flesta Beatles plattor. Skulle man bara ta låtarna med John Lennon och Gerorge Harrison på sång så skulle betyget vara det högsta. Om man däremot bara tar Paul McCartney låtarna så skulle betyget bli en svag trea. På Revolver skiljer sig medlemmarnas låtar varandra mer än någonsin. McCartneys låtar är alltför sockersöta och tralliga för att matcha det steg som Harrison och Lennon gjort med sina låtar. Nu ska jag inte bara klanka på McCartney. Några av hans låtar är riktigt bra också som exempelvis den stompiga Got to get you into my life och den fina For no one.

Tar man lite hänsyn till hur mycket musik Beatles spottade ut sig på kort tid så är det slående hur mycket bra de gjorde. Men det ska också sägas att det finns en del utfyllnadsspår på de flesta albumen från mitten av 60-talet.

Betyg: GGGG

Favorit: She said she said

Inga kommentarer: