måndag, november 05, 2007



56 av 1001 album

Bob Dylan - Highway 61 revisited (1965)

På tre år gjorde Dylan smått otroliga förändringar i sin musik. Den surrealistiska lyriken och elektriska rocken som finns här är fjärran plockande med den akustiska gitarren. Nu spelar det ingen roll hur han framförde sina sånger från den här tiden för det var alltid lika bra. Det finns ett sådant naturligt flyt i allting som ingen annan artist kan matcha.

Highway 61 revisited är en fulländad rockskiva. Det finns inte ett svagt spår i sikte. Jag som vanligen vill har mina sångtexter direkta (som i country och soulmusik) får här något annat. Dylan skapar mer bilder med sin lyrik. Men han gör det så otroligt bra att i stort sett varje rad ger en ny vy framför ögonen samtidigt som öronen häpnas över intensiteten i musiken.

Lyssna och se på den klassiska spelningen där någon i publiken ropar Judas åt Dylan då han tycker han övergett sina folkmusikrötter. Dylans svar blir "Play it fucking loud", och sedan följer en Like a rolling stone öppnar Highway 61 revisited. Hur mycket älskar man inte det. http://www.youtube.com/watch?v=bqUFHEyu5hM

Betyg: GGGGG

Favorit: From a Buick 6

Inga kommentarer: