onsdag, februari 01, 2012

Ge dem sparken!



Varför finns inga duktiga journalister som kan skriva bra texter på GP. Jag ströläser DN och SVD på jobbet får goda läsupplevelser där mer eller mindre varje dag. Det är artiklar, intervjuer och krönikor som vill något. I GP händer det nästan aldrig att man får den typen av läsupplevelse.

På nöjessidan är det katastrof. Laguppställningen Daniel Claesson, Jan Andersson och Johan Lindqvist (han har ändå höjt sig från den totala bottenivån) är ett skämt. Jag säger verkligen inte att jag skulle kunna göra det mycket bättre men det måste väl finnas utbildade journalister som kan skriva intressanta texter. Texter som ger något varje sig man är intresserad av ämnet eller inte. Och där det som läsare inte alls är viktigt att hålla med i sakfrågan.

Och vem har bestämt att Daniel Claesson (bilden ovan) ska recensera en Nick Lowe konsert? Även om han skulle gett konserten en femma i betyg så hade den varit meningslös. Hans åsiker är bara totalt ointressanta.

Och ska man dra fram det riktigt tunga släggan så kan man jämför de olika tidningarnas helgbilagor. Två dagar i GP är ju rena skämet i jämförelse med de övriga tvås bilagor. I Stockholmstidningarna finns texter som räcker hela helgen. Två dagar har Henrik Wallgrens krönikor var tredje vecka i övrigt kan den användas som dasspapper.

2 kommentarer:

Magnus sa...

Instämmer helt och fullt!

Anonym sa...

Hear, hear!

Jag blev tvungen att avsluta prenumerationen, i brist på fullmakten att kunna ge dem sparken.

/Alexander