fredag, april 15, 2011

I need a dollar

Aloe Blacc - Gbg, Pusterviksbaren 15/4 - 2011

Visst är det kul när soultraditionen förs vidare. Aloe Blacc har inte alls samma röstresurser som det stora soulstjärnorna men han är en god låtskrivare och frontman. Därför klarar han av att skapa en mycke skön stämning på Pusterviksbaren denna fredagkväll.

Tillsammans med sitt band så lyckas de i sina bästa stunder skapa den känsla av eufori som soulmusik ska göra. Då det inte finns något annat än att lyssna på texten och få tårar i ögonen samtidigt som man dansar. Aloe får till den känslan bra mycket mer live än på skiva. Där kan det ibland låta lite musikskolesoul över musiken men så är det inte live.

Aloe Blacc har haft en stor hit, I need a dollar. Den väntar han med att avfyra som sista låt före extranummren. Från min plats, till vänster om scenen stående ovanför publiken, ser jag ett stort dansande och leende hav av människor. Den synen är fantastisk och att Aloe tillsammans med bandet får till den betyder att de lyckas med sin musik. Som extranummer kommer sedan Loving you is killing me. Klassisk soul utspelar sig på Pusterviks scen vilket är faktiskt är en fröjd att få höra och deltaga i.

Inga kommentarer: