fredag, november 05, 2010

The Real Deal


Kurt Wagner & Cortney Tidwell – Göteborg, Pusterviksbaren 4 nov 2010

För bara någon vecka sedan kom duettskivan Invariable heartache. En skiva där Kurt Wagner och Cortney Tidwell tolkar gamla countrylåtar utgivna på skivbolaget Chart. Det låter alldeles fantastisk. Tidlös countrymusik där hjärta och smärta förmedlas på ett sparsmakat sätt.

Spelningen på Pustervik var deras Europapremiär och deras andra spelning någonsin. Så det syntes att det var lite nervöst och blickarna for ofta till bladen med texter. Sådant kan störa ganska mycket men faktum är att det inte blev så. För det som nådde öron och ögon var så vackert att små skavanker blåstes bort.

Att Kurt Wagner sjunger på ett speciellt sätt vet man. Live kan hans röst bli väl mycket mummel. Men när den blandades med Tidwells countrystämma så blev resultatet mycket bra. Tidwells röst fick verkligen en dimension till live. Helt naturligt sjöng hon innerligt och kraftfull på en gång.

De flesta låtarna från skivan avhandlades. Och på köpet fick vi några gåshudsframkallande extranummer. Jeffersons Airplanes låt Today och Townes Van Zandts låt None but the rain spelades och det var en klassiks stund på Pustervik.

Bandet bestod av några medlemmar från Kurts band Lambchop. Gitarristen William Tyler har jag sett flera gånger innan och gillat mycket. Nu hade han höjt sig ytterligare ett steg. Hans gitarrspel fick på egen hand publiken att utbringa tjoanden och jazzapplådera.

Så kvällen blev ytterligare ett Woody West arrangemang att minnas länge.

Inga kommentarer: