söndag, oktober 16, 2011

Party like it's 1988

L.A. Guns - Göteborg, Sticky Fingers, 15 oktober 2011

Tjena Gubbs!, sa vakten som tog emot oss på Sticky. Direkt ett bevis på att åren går. För 23 år sedan var L.A. Guns ett av mina absoluta favoritband. Året var 1988 och de hade släppt sin debutplatta. Låtar som One more reason, Sex action, Nothing to lose och One way ticket hade mig i ett järngrepp. Och jag inser att de har det fortfarande.

Bandet gick samma öde som nästan alla sleazerock band från sent 80-tal. De blev droppade av skivbolaget och gick från att spela på arenor till klubbar. Idag turnerar två olika band under namnet L.A. Guns. De två viktigaste medlemmarna Philip Lewis och Traci Guns blev ovänner och kunde inte spela i samma band och ingen av dem ville ge den andre rätt till namnet.

Nåväl, det var sångaren Philip Lewis version av L.A. Guns som var här och spelade. Och som de gjorde det. Rösten är i stort sett intakt och hungern finns kvar. Det är förstås mycket nostalgi men faktum är att de nyare låtarna som spelades fungerade alldeles utmärkt.

Det var som hela ungdomen kom tillbaka när de gamla låtarna spelades. En närmast hisnande känsla som förstärktes av öldrickandet i Sunset strips anda. Det går inte att hålla igen när älskade partylåtar forsar i 100 decibel genom hela kroppen.

Inga kommentarer: