söndag, september 20, 2009

Sunny weekend







Från det att Håkan Hellström vevade igång Tro och Tvivel på Liseberg i fredags tills den sista sparken på Majvallen på söndagkväll så har det varit en riktigt skön helg.
Spelningen med Håkan var som vanligt kalas men eftersom Ella var med så var det lika mycket ett styrkepass att lyfta henne så att hon skulle se. Det gjorde jag så gärna. Hade jag inte sett den fantastiska roskildespelningen med Håkan hade jag nog varit lite mer ego. Ella är inte riktigt redo för två timmar konsert ännu så efter ett tag lockade fiskdammen mer.
Vilken tur att uteaktiviteter var bokade under lördagens solsken. Våra sköna fotbollstjejer var inbjudna att spela match mot IFK Göteborgs tjejer på Kamratgården. Det var IFK-dagen så mycket folk hade samlats. Vi får väl se om vi får komma nästa år igen. Vi gjorde nämligen en otroligt bra match och vann med 8-4. Vid sidan stod delar av Änglarnas A-lag och Håkan Mild. Då är det inspirerande som tränare att ropa ut sina direktiv till tjejerna. Kanske blev man scoutad:). Sen var det fotografering med snälla IFK:are.
Väl hemma i Majorna igen så blev det långfika på Zenit med grannarna innan det bar av till Majornadagen. En årlig tillställning på Karl Johans Torg som alltid är kul. Det är mycket som händer och folk är allmänt glada. Samtidigt som det pågår fotbollsmatcher och streetbasket så spelar lokala band från livescenen. En mängd föreningar visar upp sig, polis och brandbilar är på plats och alla barn jublar. Det var nästan omöjligt att få med sig Ella och Astrid plus deras komisar hem.
Något måste också sägas om Zlatans mål mot Atletico Madrid. Det var makalöst läckert enligt min mening. Att i full fart vricka bollen förbi två motspelare plus målvakt är inte så lätt som det ser ut. Magnifico!
Söndagen var lugn med städning på schemat. Först på kvällen blev det en tur ut. Ella och jag cyklade upp till ljugarbänken på Majvallen. Där hämtade GFF upp 1-3 underläge till oavgjort. Och jag var imponerad över spelet. Både hårt och rätt många fina anfall bjöds det på. Nu vore det kul om laget går upp i fyran så det blir ändå mer drag kring GFF.
En helg att komma ihåg!


Inga kommentarer: