torsdag, september 10, 2009

Fem stjärnor

Då har det hänt igen. Jag har givit mig in i ännu ett mastodontprojekt. Det händer då och då att jag börjar med listor, betygsättning och en massa annat när det gäller musik. Sen tröttnar man efter ett tag och börjar om med en nytt projekt.

För något år sedan skrev jag 2000 nummer i ett block. Bara att skriva ner och klippa ut alla dessa nummer tog en evighet. Nummren, 1-2000 skulle jag sen dra för att välja vilken skiva jag skulle lägga på. Varannan gång var det LP och varannan gång cd. Drog jag nummer 697 fick jag räkna fram vilken skiva det var. Efter ett tag var det inte roligt längre.

Hursomhelst, det nya projektet känns mer realistiskt och roligare. Jag tänkte lista alla låtar jag tycker är värda fem stjärnor i betyg. Jag blir alldeles exalterad bara jag tänker på det. Den här listan kommer ju aldrig ha något slut och den kommer innehålla många tusen låtar men tänk vad kul att lämna den till eftervärlden. Den skulle också kunna användas som playlist på min begravning. Ni som kommer på den kan räkna med att det kommer ta rätt lång tid. Förhoppningsvis dröjer begravningen många år. Desto roligare om den används till trevliga fester eller annat framöver.

Jag kommer vara ganska givmild med att dela ut fem stjärnor. Låten måste självklart förtjäna betyget men är det gränsfall mellan fyra och femma är det ingen tvekan om att den kommer med på listan. Har en låt väl kommit med på listan så kan den inte åka ut. Alla låtar som hamnar där är sådana som man aldrig tröttnar på eller någonsin tänker tanken på att stänga av mitt i.

Nu får vi se hur länge det här projektet håller på. Det känns som hela livet just idag. Namnet är Projekt Fem Stjärnor. Påfyllningen kommer redovisas på bloggen. Den sker när jag lyssnat på låten en extra gång för att vara säker på att den har sin plats på denna permanenta lista. Själv är jag väldigt nyfiken på vilken artist som får med flest låtar på listan. Jag har en gissning men jag är inte säker.

4 kommentarer:

Anders sa...

Härligt! Det här listan kommer jag följa slaviskt.

Anonym sa...

Jag är det nya svenskläraret. "DEN här listan" ska det vara.

/Anders

Andreas sa...

Vilket apparat du drar igång, ska bli spännande att följa. Ser fram emot många Kentlistor då.

Mattias sa...

Hm, jag är rädd att du får leta förgäves efter Kent på listan. Har de verkligen gjort någon femstjärnig låt?

Närmast kommer nog Musik Non Stop. Den är nog uppe på fyra i betyg. Men lyssnar jag på den i rätt läge så kanske den har en liten liten chans att komma med.