torsdag, februari 28, 2008


Yeasayer + Dragons of Zynth - Gbg, Pustervik 27/2-08

Två band som faller rejält vid sidan av från den musik Woody West brukar anordna gästade igår vår kära stad. På scen fanns nämligen två band från Brooklyn som inte har tillstymmelse till att närma sig någon sorts countryfåra.

Först ut var Dragons of Zynth som utseendemässigt såg ut att komma direkt från filmen The Warriors. De tre mörkhyade männen tillsammans med den kvinnliga bassisten med asiatiskt ursprung matade fram en musik som är svår att kategorisera. Rytmsektionen hamrade fram ett skönt groove i nästan varje låt och till det så var det distad gitarr, någon sorts mjuksång och ibland med inslag av lite rapping. Om det här bandet någonsin får en hit så har världen vänts upp och ner. Inte för att de var dåliga utan för att de låter alltför udda.

Yeasayers spelning var deras första i Sverige. Det har ju skrivits en del om dem på senare tid så publiktillströmningen måste varit lite av en besvikelse. Bandet bjuder på det mesta från deras debut skiva All hour symbols. De gör det bra och får ofta igång ett bra gung. Det jag gillar bäst är gitarristens smattrande gitarrslingor. De förgyller många av låtarna. Mer än vad jag trodde var förinspelat vilket på ett sätt är lite tråkigt.

Som alla band som bara gjort en skiva så lyckas Yeasayer inte fullt ut. Det finns helt enkelt för få låtar att välja på. En del av de lite mindre bra låtarna blir som sämre upprepningar av deras hits 2080 och Sunshine. Totalt sett ändå så bra att jag inte gärna missar deras spelning på Roskilde i sommar.

Inga kommentarer: