fredag, februari 29, 2008


Håkan Hellström - För en lång lång stund (singel)
Det är riktigt längesedan jag såg fram emot en skiva så mycket som Håkans nya. Idag släpptes första smakprovet, singeln För en lång lång stund. Jag har läst lite om låten innan och förstått att det inte en låt som attackerar lyssnare som första singlar från tidigare skivor. Detta har gjort mig lite nervös.
Nu när jag hört låten så inser jag att nervositeten varit relativt obefogad. För en lång lång stund är en härligt smittsam låt där Håkan låter det drivande pianot hålla i taktpinnen. Svänget är lite återhållsamt och Håkan sjunger i det lägre röstregistret vilket inte skapar den euforiska effekten. Det känns lite vuxnare utan att vara tråkigt men samtidigt får jag ett par associationer till Lundell och Winnerbeck som jag inte vill ha. Håkan balanserar verkligen på gränsen här.
Jämför man låten med hans tidigare låtar och då särskilt de från skivan Ett kollikbarns bekännelser så hamnar För en lång lång stund relativt långt ner om man rangordnar låtarna. Jämför man med allt annat som görs i detta land som hamnar den dock i topp.
Betyg: 7

Inga kommentarer: