lördag, mars 16, 2013

I ett annat liv



Det är den tiden på året då det är dags att börja lyssna in sig på sommarens roskildeartister. Som vanligt spretar åsikterna när 1/4 av programmet är släppt. De senaste åren har jag varit riktigt nöjd tidigt på säsongen. I år är det inte så. Jag saknar en hel del namn som borde finnas där. Men med 130 band kvar att annonsera så räknar jag med att det löser sig.

Det är alltid lika kul att lyssna in sig på banden som kommer till Roskilde (faktiskt även de man i slutändan inte tycker är något vidare). Alla tänkbara musikstilar finns representerade och som musikälskare så får man tillfälle att lyssna på sådant man inte gjort annars.

Som exempelvis Bombino från Niger. Jag gillar verkligen mycket av den västafrikanska musiken. Tyvärr finns inte tiden att leta fram, läsa om och lyssna på musiken särskilt ofta. Roskilde fyller en stor funktion på detta område. De bokar alltid ett par artister i ökenbluesgenren. I år är det Bombino. Hans gitarrspel och repetetiva slingor kommer säkert förgylla någon timme på årets festival. De har i vilket fall värmt upp ett antal timmar denna råkalla marsmånad.

Inga kommentarer: