måndag, januari 28, 2013

Nashville



På Tv3 går den nu den alldeles utmärka serien Nashville. Kul att äntligen ha en tv-serie att följa. Bland det roligaste med serien är faktiskt att drömma sig tillbaka närmare 14 år då jag och L gjorde staden. En central del i serien har The Bluebird Cafe. Ett fantastiskt ställe som jag han med att besöka tillsammans med Lynn Harrison som vi bodde hos.

På scen den kvällen stod Victor Mecyssne som blev en av mina stora favoriter under ett par år. Vi hade lite mailkontakt men sedan bytte han namn och flyttade från staden. Han hade gjort sina år i Nashville. Det finns nog många fantastiska låtskrivare som han, som inte når längre än till publiken på Bluebird. Inte fy skam iofs för det är inte vem som helst som släpps in på Bluebird heller.





Ett annat underbart ställe är Tootsies. Baren som ligger bredvid Ryman Auditorium där Grand Old Opry spelas in. Baren dit artister gick efter inspelningen. Här kände man verkligen historiens vingslag. Och faktum är att det kändes genuint fortfarande. Sen kanske man har hört bättre än coverbandet som spelade. Men jag minns tydligt mannen till höger på kortet. Han gillade Budwiser. Och familjen till vänster var inte dum den heller.

Spelställen finns överallt runtom i stan. Oftast var man tvungen att ta bilen lite utanför stadskärnan. Ett sådant ställe var The Sutler. Där uppträdde bland annat en mycket ung Justin Townes Earle under vår kväll där. Han var bra redan då.


Under ett av borden på The Sutler lekte Katie Belle Van Zandt. Townes Van Zandts dotter


Att sitta på trappan vid Ryman Auditorium var mäktigt. Det var som om Hank Williams ande spelade Alone and forsaken därinne.


Och ja, jag och L var lite yngre då.

Floden som rinner igenom Nashville heter Cumberland. En av förra årets (inspelad 1999) bästa sånger Banks of Cumberland ger en fantastisk inblick på hur en låtskrivare kan uppleva saker och ting i Nashville.

Inga kommentarer: