söndag, september 08, 2013

Tre ackord räcker



Trubbel och The Hex Dispensers - Gbg, Pustervik 6 september 2013

I rätt läge finns det inte något mycket som slår punk. Igår var ett sådant läge. Det är energin, de tre ackorden och leva för stunden man vill åt. Allt det och mycket mer kunde prickas av när The Hex Dispensers och Trubbel stod på Pusterviks scen. Det är något visst med personer som gillar punk. Det finns en öppenhet och framförallt är de bra på att festa så stämningen blir minst sagt uppsluppen.

The Hex Dispensers från Austin lirar rak punk rock n' roll som är som gjord för att höras live på hög volym. Varje låt är lika den andra. Och här är det så klart bara positivt. För att de ska kvala in till det allra översta skiktet så vill jag ha rösten lite klarare. Men det är närmast en petitess i sammanhanget.

I ett par år har jag varit på väg att se Trubbel. Men det har alltid kommit Trubbel i vägen. Innan har det alltid funnits något som gjort att punk på svenska har haft svårt att ta sig igenom mitt nålsöga. Men jag har mognat och inser att det finns mycket bra.

Trubbel har en fanatisk hemmapublik och piskar upp stämningen. På golvet framför scenen finns ingen morgondag. Efteråt är känslan: vad hände egentligen? Så här dagen efter går man och gnolar på hittar som Levande död och Gbg city.

Inga kommentarer: