lördag, april 27, 2013

Gör om gör rätt

Att George Jones var sjuk och låg för döden var känt. Det som inte var lika
väntat var GAIS tillbakablick ner i dödsriket ikväll på Gamla Ullevi.

För det första har jag aldrig sett ett så stort taktiskt misstag som tränarna lagt upp. Att backa hem med hela laget till mittlinjen, som man gjorde i första halvlek, var en skymf mot allt som heter sunt förnuft . På bara några minuter såg man hur självförtroendet på spelarna från Östersund växte från 0 till 100. Det är väl ingen konst att lira mot GAIS, de är ju rädda för oss, kände de. Riktigt beklagligt var det att se. Thomas Askebrand, gör aldrig om det.

För det andra är det helt otroligt hur man kan ta ut Jeffrey Aubynn i en startelva. Han presterade ingenting ifjol och de inhopp han gjort i år har inte visat någonting. För tusan, han brinner inte för det. Han är passé och förbrukat. Att inte Thomas Askebrand har sett det är makabert. Men nu räknar jag med att han aldrig mer startar en match i GAIS a-lag.

För det tredje finns det en del ljuspunkter. Andra halvlek är okej och det är faktiskt väldigt mycket otur att bollen inte går in i vissa lägen. Och det finns en del bra spelare  laget. Adam Eriksson var bäst igen. Drugge har kvaliteterna. Jesper Floren ska inte underskattas. Tommy Wahio kan inte lastas för målen och Hampus Andersson ska vara med från start.

Nu krossar vi Öis nästa omgång istället.

Inga kommentarer: