söndag, mars 20, 2011

Helgens skandal

Seger 8-2 mot Tuve, magsjukan över, vårsol, badhusbesök, bokläsning, sovmorgon och en massa andra sköna ting har hänt i helgen. Ändå finns det en fadd eftersmak. Och det är det svenska folkets fel. Det kanske till och med är dags att flytta på sig. För det är landet har fått fnatt. Hur ska man annars tolka resultatet i säsongens första Körslaget. Ni röstade fram mannen nedan, den störste posören som går i ett par dyra skor, Andreas Johnson.



Nä, jag ska inte skiva illa om Johnson som person. Han är säkert trevlig. Så det är klart man får rösta på honom om hans kör nu skulle varit bra. Men faktum är ju att de var klart sämst. Det fanns inget tryck och ingen känsla i deras låt. Och jag måste ändå säga att jag har väldigt svårt för den karln.

Annars är alltid första avsnittet i Körslaget varje säsong det bästa familjeunderhållningsprogramet man kan se. Även om körsång kan vara otäckt frikyrkligt lycklig och i total avsaknad av musikens viktigaste ingrediens mörker, så finns det något härligt över bildandet av dessa körer. Bäst i första avsnittet var Casper Jarnebrinks Partillekör. Dé va la gött!

Inga kommentarer: