måndag, augusti 07, 2006

Dolly Parton Tribute

Ja, då har man varit på sin första konsert på årets kalas. Även min första konsert på Kungstorget. Kanske ett ålderstecken.

Dolly Parton har jag alltid haft ett gott öga och öra till och då främst till musiken. Hennes tidiga skivor är såndär skön 70-tals country som jag verkligen gillar. Dolly Parton tribute visar sig vara ett husband som kallar sig The Emmylous med gästartister. Bland gästerna finns Nina Persson, Cecilia Nordlund, Ebbot och Helena Josefsson. Robyn och Christian Kjellvander, som också skulle varit med, var sjuka.

Efter en svag inledning tar sig konserten mer och mer. Framförallt är det när Tingsek kommer in på scen som saker börjar hända. Han tillför lite äkta inlevelse och frenesi i den annars alltför familjära stämningen. Jag har inte lyssnat på hans egna grejer tidigare men kan han visa upp liknande höjder som här så är det säkert bra. Duetten med Helena Josefsson i Island in the stream blir något oväntat kvällens höjdpunkt.

Måste också nämna värmen. Hur underbart är det inte med sådana här kvällar. När klockan är 24 är det över 20 grader varmt. Så skulle det vara oftare.

Inga kommentarer: