onsdag, januari 04, 2012

Det fanns en tid i mitt liv då allt var så lätt

Det är väl ingen som missar att Eldkvarns spelning från Cirkus sänds på SVT ikväll. Låt oss bara hoppas att de fått till ljudet ordentligt vid inspelningen. Det är inte alltid som man fångar upp hur det verkligen låter vid konsertupptagningar.Men låter det bara lite som det gjorde på Lorensberg endast några dagar inspelningen så blir det kalas.

Jag tycker även alla borde njuta av Pluras senaste inlägg på Eldkvarns hemsida. Han är en man som kan formulera sig i ord. Texten var en fantastisk läsupplevelse, tycker jag. Läs nedan.


Gott nytt år på er alla Eldheads, eller människor låter bättre. Vill bara meddela att vår konsert på Cirkus den 18/12 -11 sänds imorgon 22:00 i TV1. Vad det blir för låtar har jag bara en vag aning om, eller vag och vag, jag vet på ett ungefär, eller till 99 procent, men har inte lagt mig i det minsta i låtvalet, jag litar på att de som klipper och har sig vet vad de gör.

Annars går livet sin gilla gång, jag har det bra och jobbar på restaurang AG måndag – tisdag, ledig på onsdagar, och sedan säljer jag fisk på HAV torsdag – fredag. Skönt som fan, som att gå i barndom och att komma hem, att sitta på lastkajen på Hötorgshallen med en kaffe och cigarett och prata med alla som jobbar där, unga och gamla, lastkajen där alla drömmar och resor börjar och slutar. Jag behöver detta, komma bort ett tag, drömma nya drömmar, se saker ur en annat perspektiv, förnimma den där känslan igen, känslan när man tar steget till något annat, när allt sätts på spel och på ett kort, att inte ha eller vara någon, minns ni det, kommer ni ihåg, förnimmelsen, steget ut idet okända och orden ”Jag älskar dig”. Ögonblicket som inte gick förbi, ögonblicket du fångade, som blev ditt öde och din lott. Ögonblicket som gav ditt liv en mening, kommer du ihåg det, kommer du ihåg lastkajen i gryningen, kylan och lukten från soptunnorna, kåtheten och tröttheten, ögonblicken som skulle ta dig över till andra sidan, ögonblicken när du tog besluten, sekunder, knappt det, ögonblick som blev ditt liv och på något mirakulöst sätt gjorde dig till den du är idag. Det har du säkert glömt, men jag har sett det igen, ögonblicket, där på lastkajen, bland sopptunnorna, såg jag mig själv igen, sådan jag var, innan jag skrev på alla kontrakt och log mot kameran, innan jag försvann, jag såg mig själv igen, ögonblicket innan jag var spårlöst försvunnen.

Plura

1 kommentar:

Anonym sa...

Hjärtvärk.

K